OPTIMUM / POSTURAL TRÄNING

Komplement till behandling eller som enskild metod.
För bättre resultat och bestående bra effekt! Genomgående kroppsanalys och specialdesignade övningar som går på djupet för just dina obalanser. Hjälper dig att få en optimal hållning som gör att du tar upp påfrestningar på rätt sätt genom kroppen med minimal påfrestning på övriga muskler/leder.


Vem passar det för?
 

  • Om du får återkommande ont
  • Vill få bättre rörlighet
  • Har smärta som flyttar sig
  • Vill förbättra din hållning
  • Vill ha långvarigare effekt på behandlingar
  • Är fast besluten att få en stark, rörlig och smärtfri kropp

Vad är Optimum Träning?
Optimum träning är ett suveränt komplement till manuella behandlingar såsom kiropraktik, massage, osteopati mm eller som enskild behandlingsform i sig.
Optimumträning syftar till att ta reda på vilka system och muskler i din kropp som inte gör sitt jobb ordentligt och ser till att de börjar fungera igen.
Metoden har utvecklats av sjukgymnast Marcus Greus i Borås via Postural Therapy i USA där Marcus arbetat som lärare och har funnits i Sverige sedan 2008. Metoden har under några år tillbaka även lärts ut till fler terapeuter då populariteten ökat lavinartat pga dess oöverträffade effekt.
När de muskler, ligament, senor och leder som är till för att din kropp ska hålla sig upprätt inte längre gör sitt jobb (pga olika orsaker såsom felaktig arbetsställning, yttre trauma, ensidig belastning, stress, inflammation eller dy l) börjar andra muskler att kompensera för detta. De kompenserande musklerna kan aldrig göra jobbet som de posturala musklerna/systemen ska göra och det leder till spänningar, överbelastning, smärta och felaktiga ställningar i allt från bäcken till knän, nacke, axlar, fötter mm.
Med OPTIMUM TRÄNING tar vi reda på vad just du har för grundläggande obalanser i rörelse och kropp och rättar till detta med exakta och revolutionerande övningar/ träningsprogram. OPTIMUM TRÄNING ger väldigt snabba resultat och kan utföras av alla och alla människor har stor nytta av denna typ av träning. I komplement till övriga behandlingar är OPTIMUM TRÄNING suveränt bra.

Men jag gör en massa bålstabilitetsträning…räcker inte det?
Det handlar INTE om att stärka magmuskler och rygg utan vi går mycket djupare än så. När denna sk posturala kedja är stärkt och i balans så kommer de muskler som har kompenserat för att kedjan inte har kunnat utföra sitt jobb att slappna av och spänningar släpper som ett mirakel och de behandlingar du får kommer att ha mycket bättre och långvarigare effekt och du kommer att bli både rörligare och mer avslappnad.

HUR GÅR DET TILL?

Besök 1 (ca 90 min):
Mycket ingående funktionsanalys av just din kropp och rörelsemönster, andningsmönster, livsstil etc. Design av ett längre (ca 45 min) och ett kortare (ca 25 min) träningsprogram anpassat för ge just din kropp rätt förutsättningar att räta upp sig och få en optimal hållning med övningar du garanterat aldrig har provat innan. Genomgång av alla övningar som du kommer att få både på papper och som korta videoklipp. All träning gör du hemma och du behöver endast matta och stol. Pris: 1150:- eller som paket med 3 besök för 2800:- (rekommenderas för bästa effekt)

Besök 2 ca 75 min (efter ca 2-3 v)
Emellan besök 1 och 2 ska du ha gjort övningarna helst varje dag, minst 5 dagar i veckan. Detta är mycket viktigt och du ska vara medveten om att det är det du gör mellan besöken som ger resultat.
Genomgång av analys igen. Ev tillägg och ändringar i träningsprogram. Ev behandlingar för att manuellt justera obalanser lite extra för bättre effekt. Pris 1150:- (kan även ingå om man köper ett paket med 3 besök, se ovan)


Uppföljningsbesök 3 och ev 4 ca 75 min (med ca 1 månads intervall)
Se ovan för innehåll. 75 min PRIS 1150:- Efter 3-4 månaders träning med optimummetoden är din kropp i de flesta fall i balans och ytterligare träning ska ej behövas då din kropp har slutat kompensera för felaktigheter och är besvärsfri.

PAKETPRIS:
Boka och betala besök 1, 2 och 3 samtidigt. Du betalar då 2800:- 
ca 2 veckor mellan besök 1 och 2 och 2-4 veckor mellan besök 2 och 3.

Boka massage
TimeCenterLägg till din egen HTML-kod här.