Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

TOPPFORMS OLIKA BEHANDLINGAR

På Toppform kan du välja bland flertalet olika behandlingar. Erfarenhet och flertalet utbildningar gör att varje behandling anpassas till just dig. Känner du att du bara vill ha massage så gör jag självfallet det men i de flesta fall så brukar flera olika behandlingar vävas in i varandra. Nedan kan du hitta de olika behandlingsformerna jag använder mig av med lite förklaring till varje. Träningsprogram med bilder och förklaringar följer med i princip alla behandlingar.

Klassisk massage

Djupgående behandlande massage som släpper på spänningar och ökar blodcirkulationen. Då massagen är förhållandevis djup kan du vid vissa ställen och om du har mycket spänningar känna en viss ond/skön känsla. Vid behov behandlar jag även triggerpunkter som om de blir tillräckligt aktiva kan projicera smärta på andra ställen än där just triggerpunkten sitter såsom ishiassmärtor, armsmärtor etc. En kortare KINOpraktikbehandling ingår i de flesta behandlingar efter behov. Mer info om KINOpraktik nedan. Vid behov ingår det konsultation av kiropraktor.

Träningsprogram med bilder och förklaringar medföljer.

PRIS: 60 min: 745:-,  45 min: 645:- 30 min: 545:-  75 min; 895:-

DE-Stress supermassage/behandling
Ny behandlingsform som lanseras våren 2018.
Nu lanserar Toppform en helt ny behandling där vi börjar att genom olika punkter på huvud och fötter öka energin i kroppen och stimulera olika centran i hjärnan. Därefter följer en fantastiskt skön avkopplande massage som löser upp spänningar som genom ett trollslag. Vi avslutar med att hålla på ytterligare några avslappningspunkter på huvud och ansikte. 
PROVA! Du kommer inte att ångra dig...
PRIS: 895:- (75 minuter)

Special nackbehandling
En mycket effektiv specialbehandling för stel och ond nacke. Här varvar vi tekniker från Optimummetoden, kinopraktik, funktionsmassage, kiropraktik (inga manipulationer) och till en viss del osteopati. Hemövningar kommer att ges utefter dina symptom och obalanser. 
PRIS: 700:- för ca 45 min

KINOpraktik

Inom KINOpraktiken fokuserar man på att hitta obalanser, både muskulärt och energimässigt. Med många muskeltester och flera andra tekniker STÄRKER man de svaga musklerna och balanserar kroppen. Tack vara den speciella KINOpraktik tekniken som väver ihop västerländskt och österländskt tänk med flera olika behandlingsmetoder får man ett fantastiskt resultat.
Inom KINOpraktiken jobbar vi med: muskler, meridianer, vaskulära och lymfatiska punkter, ryggmärg, kraniella ben och nerver. Målet är att undanröja blockeringar så att kroppen kan börja använda sin egen självläkande förmåga!

Exempel på symptom som kan försvinna med KINOpraktik:

·         Ryggsmärta                                                    Knä/fot smärta
·         Huvudvärk                                                      Migrän
·         Magsmärtor                                                    Tennisarmbåge
·         Musarm                                                          Utbrändhet  
·         Ryggskott                                                       Nackspärr
·         Utstrålning i armar/ben                                    Nack/axelbesvär
·         Inkontinens                                                     Foglossningsbesvär

Alla behandlingar sker med patienten aktiv. Patienten får själv vara med och ta ansvar för ett lyckat behandlingsresultat både under behandlingen och genom hemövningar. KINOpraktik är inte likt något annat du har provat och har dessutom mkt bra resultat!

En kortare film om kinopraktik hittar du här!

PRIS: 745:- per behandling
 

Hälsporrebehandling!
Med hjälp av en speciell medicinsk laser behandlar vi helt smärtfritt området där smärtan sitter.
Då smärtan genereras från nerver i andra delar av kroppen behandlar jag även dem med olika, smärtfria, tekniker. Tejpning kan i vissa fall även förekomma.
Behandling sker under 3 veckor med 2 behandlingar i veckan. Varje behandling tar ca 15 min.
Kostnad: 1495:- (inkluderar 6 st behandlingar under 3 veckor. 2 st behandlingar per vecka.)
På en del människor räcker det med 2 st behandlingar men på flertalet behövs det 4-6 behandlingar med 2-4 dagars mellanrum innan smärtan släpper. Referens? Se här!

Foglossning/inkontinensbehandling

Denna behandling krävs att man gör om mellan 4-6 ggr för att få ett bestående resultat. Resultaten är mycket goda och många blir helt fria från sina bekymmer. När det gäller inkontinensbehandlingarna så ingår det även hemövningar. Mycket effektiv vid ansträngningsinkontinens efter barnafödande eller för äldre som får gå upp flera gånger per natt för att gå på toaletten. Funkar bra på både män och kvinnor. Behandlingen är skonsam och mycket avslappnande och går ut på att få hjärnan att få tag i de rätta musklerna utan att du behöver tänka på det.

PRIS: 1´a beh 745:- därefter 450:-/gång 

Duramater behandling

Denna behandling är mycket subtil och fantastiskt skön och avslappnande för patienten. Med mycket lätt beröring på vissa ställen påverkar man ryggmärgsvätskans flöde och optimerar transporten av glykos och näring till hjärnan.  

Behandlingen påverkar ochså vårt autonoma nervsystem och lugnar ner den "stressiga" delen och stärker den "läkande, lugn o ro" delen. Jag har använt denna metod mycket framgångsrikt vid utbrändhet, höga stressnivåer och smärta. Passar även väldigt bra för de som har fibromyalgi och som inte klarar andra former av behandlingar. Ingår i antistress behandlingen och foglossning/inkontinensbehandlingen.

PRIS: 745:-/behandling 

Kraniell behandling

 

Vår skalle består av flera olika ben som passar in i varandra. Dessa ben ska inte sitta ihop utan vara lite lite lösa. Vid slag, svåra förlossningar, stress, mediciner eller annat kan dessa ben mista sin rörlighet och orsaka flera olika problem. Vid den kraniella behandlingen testar man fram vilka ben som ev "sitter fast" och behandlar detta. Huvudvärk, illamående, stelhet etc kan bero på en felställning i de kraniella benen. Behandlingen är inte smärtsam men mycket effektiv. Många gånger så ingår den i den kinopraktiska behandlingen. 

 

(ingår ofta i kinopraktikbehandlingen)

Kilbehandling

 

Med hjälp av kilar och muskeltester kontrollerar jag ev felställningar i bäckenet. Om en felställning hittas behandlar jag den mjukt och försiktigt. Många gånger släpper en låsning helt och smärta i detta omrpdet försvinner. Denna behandling ingår ofta i både massage och kinopraktikbehandlingen. 

 

Ingår i massage och kinopraktikbehandlingarna

Käkbehandling

Käkens muskulatur blir ofta spänd och stel vid stress, felställningar etc. Här lossar vi dessa spänningar med massage och triggerpunktsbehandling enl ett fast program. Många har bettskena men detta förhindrar inte att man biter ihop, det skyddar bara tänderna. Med denna behandling kan man lossa spänningarna och förhindra ihopbitning. Jag samarbetar även men den specialutbildad tandläkare på bettproblematik om jag misstänker att det ligger mer problem i botten.

PRIS: 545:-/behandling