optiYOGA

I denna träningsform blandar vi Optimum postural/hållningsträning med dess fantastiska resultat och innovativa övningar med den Medicinska yogans alla fördelar vad gäller inre lugn, andningstekniker och meditationer.

Övningarna sker i ett lugnt tempo och i en sådan ordning som gör att kroppen hela tiden är förberedd på nästa övning vilket bättre släpper på de spänningar som orsakats av kompensationer men även stärker de djupa och absolut viktigaste musklerna som ska ta upp belastningen från gravitationen.

Träningen sker i grupper om max 15 personer och håller på ca 1 timme. Det är blandat stretchövningar, aktiveringsövningar och rena styrkeövningar av små muskelgrupper men även komplexa övningar som aktiverar hela kroppens posturala muskelkedjor på samma gång. Till vår hjälp har vi vår egna kroppsvikt, yogablock, band, mattor och en stol. 
Varje pass avslutas med en kortare meditation för att befästa effekten av övningarna och ge en stunds vila för hjärnan.

Vem passar denna träning för?

  • Om du vill förbättra din hållning
  • Om du vill minska på spänningar och stelheter
  • Om du vill känna en lätthet i kroppen
  • Om du inte vill flåsa i ett stressat tempo utan föredrar att få kvalitet och effekt av övningarna
  • Om du vill förändra ditt andningsmönster till en djupare andning vilket minskar inflammation, skapar ett bättre lugn, bättre fokus och bättre sömn.
Ny kurs planeras starta  torsdagen den 28 sept 2023. 4 gånger på Skallebackavägen 15 i Söndrums Industriområde. Bokning öppnar i slutet på augusti. Maila gärna om du är intresserad.