FUNKTIONSMEDICIN

Funktionsmedicin är en relativt ny gren inom hälsotånket även om sättat att jobba med helhet och att skapa hälsa från grunden  etc har funnits hos de som verkar inom alternativbehandlingar länge,

Om du vill skapa en robust och stark hälsa är detta det sättet du bör göra det på. Vi tittar inte på enstaka symptom och försöker dölja det utan arbetar med att hitta alla läkningsmöjligheter som du har och få alla systemen i kroppen att fungera optimalt. Nedan är en liten förklaring och exempel på hur jag arbetar:

 

Exempel på mitt sätt att jobba med funktionsmedicin

 Jag är utbildad inom Funktionsmedicin i USA och England i ett utbildningssystem som kallas för Functional Diagnostic Nutrition (FDN). Mitt fokus är att stärka alla dina system i kroppen och lyfta på varenda sten för att se var vi har läkningsmöjligheter. Enligt mitt synsätt så beror alla symptom/sjukdom etc på obalanser och att någon/några obalanser påverkar hela din kropp. T ex så kan migrän vara allt från: felaktiga tarmbakterier har fått ta överhanden, matintoleranser, förhöjda gifter eller tungmetaller i kroppen, strukturella (skelett/leder), miljögifter i din närhet, avgiftningssystem i kroppen som ej fungerar som de ska, felaktig intag av föda för just din biokemi, parasiter, bakterier, svamp, hormonell obalans mm mm. 
För att dra det ytterligare ett steg så kanske vi kommer fram till att det var den hormonella delen som var problemet. Man sätter hormonsystemet i balans och migränen försvinner men det nöjer man sig inte med utan frågan är VARFÖR hormonsystemet kom i obalans från första början. Var det leverfunktion, stress, sömn eller något annat och så fortsätter man så tills man löser själva GRUNDPROBLEMET annars kommer man med största säkerhet få tillbaka problemet någon annanstans. 
Förutom att titta på livsstil, kost etc får du genom dessa olika funktionsmedicinska program lära dig rätt andningstekniker, meditationstekniker, mindfulness, olika fysprogram mm mm Allt för att hjälpa din kropp att hitta balans och optimal funktion för att kunna leva ett så bra, energifullt, friskt och lyckligt liv som möjligt. Vi hjälps åt för att du ska må så bra som möjligt till både KROPP och SJÄL.

UPPLÄGG: 

Det första man som klient hos mig får göra är:
1: Ett Metabolic Typing test för att ta reda på din ämnesomsättningstyp så att du får reda på vilken man som just DU ska äta för att få optimal energi. (detta är absolut nödvändigt och grunden för bra hälsa)
2. Göra ett hårmineralanalystest för att få reda på dina balanser mellan olika mineraler, se ev tungmetaller i kroppen, få indikationer på stressnivåer etc
3 Få fylla i en mängd olika tester och frågeformulär för att vi ska få en så bra syn och information av din status. Genom dessa olika formulär får jag bättre vetskap om var vi ska börja leta.
1 första möte som tar ca 2-2,5 timmar där detta gås igenom och vi lägger upp en plan för dig hur du ska jobba med din hälsa. Därefter har vi avstämningar per tel evarannan vecka.i 3 månader (30 min per gång). där vi steg för steg lyfter på de stenar som behövs. Flera av de verktyg du kommer att få av mig kommer att vara livsstilsförändringar, olika övningar eller saker som du ska förändra eller lägga till i ditt liv. Vilka dessa verktyg kommer att vara beror på vad alla formulär du fyller i kommer att ge för indikationer!

PRIS "Stora Funktionsanalysen: "
Ovanstående: Metabolic Typing test + Hårmineralanalys + Genomgång på 2,5 timme ca + upplägg av strategi + Framtagande av matlistor, menyförslag etc utifrån dina unika behov + framtagning av träningsprogram optimerat för dina behov och livssituation etc inkl telefonsupport 20 min varannan vecka i 3 månader kostar 9700 kr inkl 25%moms. Ytterligare ev tester, ev kosttillskott etc ingår inte i priserna ovan. 

PRIS "Lilla Funktionsanalysen": 
Konsultation 90 minuter, genomgång av ifyllda frågeformulär, genomgång av nuvarande situation och livsstil, strategi för fortsättning, träningsprogram, åtgärdsprogram, förbättringsmöjligheter, uppföljning 1 gång i månaden i 3 månader per telefon 20 min per tillfälle  kostar 5700:- inkl moms. 

PRIS: "Endast Funktionskonsultation"
Konsultation i ca 45 min där du innan har fått fylla i lite olika frågeformulär som vi sedan diskuterar utifrån. Här hjälper jag dig identifiera olika läkningsmöjligheter och ger förslag på strategi hur du ska kunna komma vidare i din resa mot friskhet och välmående! Denna konsultation inkl förberedelse kostar 950:- inkl moms


 

Vilka tester kan man göra?

Hos TOPPFORM kan man få gjort flera olika tester men jag brukar inte rekommendera flera olika tester direkt utan endast Metabolic Typing test och Hårmineralanalys för att få en bra grund att börja från. Dessa tester räcker en bra bit och ev andra tester kan man eventuellt lägga till längre fram om man känner att man har "kört fast" och behöver få mer info om gömda blockerande faktorer.

Urval ur Testbatteri:

  • Avancerat Metabolic Typing Test (Healtexcel)
  • Hårmineralanalys (Trace Minerals)
  • DUTCH komplett hormonpanel (DHEA, östriol, Östrogen, Progesteron, Testosteron etc)
  • DUTCH total Analyserar vissa hormoner (se ovan) varje dag under en månad
  • Hormontest via saliv.
  • Tarmgenomsläpplighet 
  • Intoleranstest 750 ämnen
  • m fl


 

Boka FUNKTIONSMEDICIN

Om du vill boka någon av programmen ovan kan du kontakta mig direkt via mail på: toppformhalmstad@gmail.com så återkommer jag så fort jag kan med all info som du behöver och bokning av möte.