Medicinsk yoga

Ny 5 gångers minikurs startar tisd 14/1 kl 18,30

Plats: Hertz Minne, nedanför Söndrums Kyrka

Tid: Tisdagar kl 18.30. Start 14/1 kl 18,30. 5 ggr 700:-

 Övningarna kan utföras av alla och är mycket lugna och stillsamma. Vi avslutar alltid med en stunds enkel meditation. Har du svårt att ligga på golvet kan du sitta på en stol istället. Alla övningar sker sittandes eller liggandes. 

 

 

Sammanfattning

Medicinsk yoga kan utföras av alla. Forskning har visat att denna typ av yoga har mycket bra resultat i rehabiliteringen av stress, hjärrt/kärl sjukdomar och nack/rygg problem. Övningarna är mjuka och lugna och varvas med enklare meditation/avslappning. Övningarna sker på matta på golvet sittandes eller liggandes alt kan alla övningarna göras sittande på en stol.

PRIS: Kurs 5 ggr kostar 700:-.   Du får kursmaterial som gör att du sedan kan fortsätta träna hemma.

Ring om du vill anmäla dig. 035-129400 alt på klicka på länken vid sidan och välj MEDICINSK YOGA när du kommit in på länken. Yogan sker på Hertz Minne, nedanför Söndrums kyrka i lugn och avkopplande miljö!

Mer information om Medicinsk Yoga

Den Medicinska Yogan är utvecklad under kliniskt/terapeutiskt arbete med människor på IMY och via kursverksamhet med tiotusentals deltagare på flera hundra svenska arbetsplatser sedan början av 1996. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett halvt dussin svenska studier på Kundaliniyoga, bl.a. på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus och i Stockholms Universitets regi. Efter tre och ett halvt års rehabverksamhet med Medicinsk Yoga för sin personal uttryckte företräde för Astra-Zenecas företagshälsovård, Hälsocenter att de löpande utvärderingar som gjorts på AZ, på olika rehabiliterande aktiviteter, tydligt påvisade yogan som den mest effektiva form av rehabilitering de hade att erbjuda sina medarbetare under denna period. Medicinsk Yoga som rehab sprids nu vidare inom koncernen.

Den Medicinska Yogan som innefattar ett hundratal olika pass och meditationer, indelade i åtta olika grupper, är ett utpräglat terapeutiskt system som kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, personer med olika former av ryggproblem, hjärtproblem, sömnstörningar, ätstörningar, Parkinson, migrän m.fl. – och samtidigt skräddarsys för den enskildes specifika och unika behov. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk Yoga.

MER INFO OM STYRKETRÄNING HÄR!

BOKA DIN PLATS NEDAN

Klicka på länken nedan och välj MEDICINSK YOGA i listan så kan du direkt reservera din plats. Det går även bra att ringa 035-129400